Inflyttning

När det är tid att flytta in i din nya hyreslägenhet är du välkommen in till vårt kontor för att hämta ut dina nycklar. Du får även en mapp med information om ditt nya boende. När du flyttar in i din nya lägenhet är den besiktigad, meddela oss om du vill ha en kopia av besiktningsprotokollet.
Personalen på kontoret och din fastighetsskötare hjälper dig om du har frågor eller bekymmer med ditt nya boende.

När får jag flytta in?

Du kan hämta ut dina nycklar och flytta in i lägenheten kl: 12.00 den dag hyreskontraktet börjar gälla. Om denna dagen infaller på lördag, sönda eller helgdag hämtar du ut dina nycklar nästkommande vardag kl: 12.00.

Utkvittering av nycklar

När det är dags för att att kvittera ut nycklar skall första hyran vara betald, samt att du tar med kontrakt och godkänd ID-handling. Dina nycklar kvitterar du ut på VSBo´s kontor på Järnvägsgatan 20 i Vaggeryd.

Var hämtar jag mina nycklar?

Du hämtar dina nycklar i vår reception på Järnvägsgatan 20 i Vaggeryd.

Extranycklar

När man flyttar in får man 3 st nycklar till lägenheten. Önskar du att beställa extranycklar, gör du detta hos VSBo:s kontor mot en kostnad.

Elavtal

Du ansvarar själv som hyresgäst för att meddela din elleverantör om in- och utflyttning. Tänk på att göra det i god tid, minst 14 dagar i förväg önskar elleverantören få informationen om in- och utflyttning.

Hemförsäkring

Alla hyresgäster ska under hela hyrestiden ha en hemförsäkring. Du bör teckna en hemförsäkring som täcker eventuella skador på dina tillhörigheter vid till exempel en brand eller inbrott. Den gäller även saker som du har i ditt förråd. Vänd dig direkt till ett försäkringsbolag för att teckna din försäkring.

Besiktningsprotokoll

När du flyttar in i en hyreslägenhet är den besiktigad av VSBo:s besiktningsman. Besiktningsprotokollet anger eventuella anmärkningar som finns på tapeter, målning, tak och golv, utrustning i kök, toalett, badrum med mera. Vid besiktningen avgörs även om det är något som ska åtgärdas och i så fall vad som ska åtgärdas snarast eller enligt den långsiktiga underhållsplan som finns för lägenheten och fastigheten.

Eventuella renoveringar görs under pågående boende. När renoveringarna ska påbörjas kommer du bli kontaktad av de som ska utföra arbetet.

Adressändra

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress.
Gör gärna din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten.

Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Betala hyran

Hyran för din lägenhet ska betalas i förskott, en månad i taget. Det innebär att om du flyttar in 1 februari ska fakturans belopp betalas in till oss senast den 31 januari. Fakturan för hyran fick du av oss när du skrev på ditt hyreskontrakt.

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningarna på. Med autogiro dras betalningen automatiskt på rätt dag.
Här kan du ladda ner en blankett för att anmäla dig till autogiro Pdf, 506 kB, öppnas i nytt fönster.

Ifylld blankett lämnas till VSBo´s kontor eller skickas till oss.


Vaggeryd-Skillingaryds
Bostads AB

Stationsgatan 7
567 30 Vaggeryd

Besöksadress:

Järnvägsgatan 20
Vaggeryd
Måndag-torsdag: 10.00-16.00
Fredag: 10.00-15.00
Lunchstängt: 12.30 - 13.30

Telefon:

0393-67 86 71
Måndag-torsdag: 10.00-16.00
Fredag: 10.00-15.00
Lunchstängt: 12.30-13.30

E-post:

vsbo@vaggeryd.se