VSBo:s vardagshjälte

I vår fastighet på Petersborg bröt det ut en brand den 18 april vid 12 tiden. Den som var först på plats var Bakr. Han gick in i huset och såg till att alla personer som befanns sig i byggnaden kom ut. Bakr gjorde en hjälteinsats!

Bakrs egna berättelse:

Mamma bor ovanför Hårateljén och jag var på väg till henne på lunch. På vägen dit kände jag att något var på gång men sen när jag gick tillbaka fick jag det konstaterat. Jag brukar gå bakom husen och då kände jag en frän lukt. Jag ser att det brann och då satte jag igång.

Jag gick först in till förskolan och fick tag i personalen och ropade – Ni måste ut nu och anledningen är att det brinner. Sen gick jag vidare upp i huset och bankade på en dörr i taget och sa: Du måste ut – det brinner.

När jag gick upp till sista våningen så luktade det mycket. När jag kom till sista lägenheten och bankade på fick jag inget svar. Då öppnade jag luckan i dörren och det kom ut mycket rök. På väg ner så såg jag en dam med rullator som skulle ta hissen. Sa till henne: Det får du inte göra, om elen bryts. Så jag bar först ner rullatorn och sen gick jag tillbaka och hjälpte damen ner.

Sen gick jag ner till förskolan igen för att göra en extra koll så att personalen tog det på allvar, då såg jag ingen kvar, så dom hade tagit det på allvar och alla var ute.

När VSBo tackar Bakr säger han ödmjukt ” Jag gör mitt bästa.”

Två månader före branden hade Bakr gått en HLR utbildning. Han hade kunskaperna färskt i minnet och agerade när han såg branden.

Bakr vill själv uppmärksamma att han tillhör VSBo:s gruppbostad i Skillingaryd och att en med funktionshinder också kan hjälpa till.

Efteråt var hans tankar: Vart tog dom andra vägen? Vad hände efteråt?

VSBo berättar med glädje och tacksamhet att alla hyresgäster fick återvända till sina lägenheter på eftermiddagen, förutom den drabbade lägenheten som var tom. Det sattes in rökätare i de lägenheter där brandlukten var stark och räddningstjänsten var kvar hela natten för att kontrollera så att branden inte blossade upp igen.

Vi på VSBo är väldigt tacksamma för Bakrs insats, ingen vet hur det hade gått annars – VSBo:s vardagshjälte!

Ett Stort Tack Bakr för din hjälteinsats och ditt mod!

 

Vaggeryd-Skillingaryds
Bostads AB

Stationsgatan 7
567 30 Vaggeryd

Besöksadress:

Järnvägsgatan 20
Vaggeryd
Måndag-torsdag: 10.00-16.00
Fredag: 10.00-15.00
Lunchstängt: 12.30 - 13.30

Telefon:

0393-67 86 71
Måndag-torsdag: 10.00-16.00
Fredag: 10.00-15.00
Lunchstängt: 12.30-13.30

E-post:

vsbo@vaggeryd.se